Liebster Award. Wauw – jeg har fået en pris!

Liebster Award Line Wagener Alle ud

Liebster Award 2016!

Forleden tikkede en besked ind hos mig.

En besked med en overraskende besked:

“Du har fået en pris”, stod der.

Okay!?

Nu taler vi desværre ikke om Nobelprisen eller De Gyldne Laurbær.

Men ok – mindre kan også gøre det.

Det var en Liebster Award.

Hvad er dét for noget?, tænkte jeg.

Og ja – du får svaret her. For lur mig: Du kender sikkert heller ikke prisen.

Og som bonus:

Du kommer med til prisoverrækkelsen!

En rød løber er der godt nok ikke. Heller ikke nogen dronninger. Eller kendte personer fra reality-programmer eller det danske jet-set-miljø.

For prisfesten foregår her – på Alle Ud.

Lidt mere afdæmpet – men til gengæld mere intimt.

Men men men….

Alle Ud og jeg gør os kun fortjent til prisen, hvis jeg

  • deler 11 facts om mig selv og
  • svarer på nogle særlige Liebster Award spørgsmål

Og prisen vil jeg gerne tage imod – så svarene får du om et øjeblik.

Og endnu bedre:

Bagefter må jeg selv uddele Liebster Award’ en. Og dét er jeg superglad for – for jeg kender nogen, der virkelig fortjener den.

Liebster Award – hvad er det?

Allerførst: Hvad er en Liebster Award for en størrelse?

Liebster Award er en pris, der gives til mindre nyopstartede blogs.

Liebster Award’en er en måde at anerkende bloggere, der endnu ikke har så mange læsere. Synliggøre det arbejde, som ligger bag dét at drive en blog. Og en måde at sætte fokus på den værdi, som bloggen skaber for læserne.

Så langt så godt!

Bloggen uddeles af én blogger til en anden.

Vi er altså ovre i en “branchepris”:

Du kan vel sammenligne det med, når filmindustrien hylder filmskabere, skuespillere og instruktører ved at uddele Oscars. (Og ingen anden sammenligning i øvrigt!)

Liebster Award – fra hvem?

Jeg er blevet nomineret af Katrine Lund Nielsen.

Kathrine har sit eget firma UdelukkendeLund. Her hjælper hun virksomheder med udvikling af hjemmesider og online kommunikation – og andre bloggere med at komme igang.

Derudover driver hun bloggen Selfie and the City. Her giver hun tips og inspiration til storbylivet.

Katrine er supercool – kun 25 år og alligevel virksomhedsejer, mangeårige udlandsdansker og blogger, der hjælper andre bloggere.  Stor tak, Katrine, for nomineringen!

Line_Wagener_11 facts_Liebster_Award

11 facts

Og nu til den mest karry del af prisoverrækkelsen:

For at få prisen skal jeg dele 11 facts om sig selv.

Lidt grænseoverskridende måske.

Men omvendt: Jeg kan selv godt lide, når andre deler små personlige historier. Det giver mig et indtryk af “personen bag”.

Så jeg tager udfordringen op.

Her er de 11 tilfældigt udvalgte facts om mig…..som du nok ikke kendte til.

1 – Jeg spiller bridge på klubniveau
Eller rettere – det har jeg gjort. Og det var megafedt.

Yep! Grin bare. Det er jeg kold overfor – for det var hjernetræning og koncentration i store mængder. Og konkurrencer hele tiden. Jeg elskede det.

Men et par børn kom i vejen (hos både min bridgemakker og jeg), og det blev vanskeligt at få træning og turneringer passet ind. Så bridgen blev lagt på hylden et par år. Men mon ikke 40’erne (derude i fremtiden) bliver det årti, hvor jeg tager spillet op igen?

2 – Jeg hader lever
Frygtelige minder vælter ind fra min barndom, når jeg tænker på det blævrende, mørkerøde, bloddryppende organ, som min mor (der ellers laver fremragende mad!) igen og igen forsøgte at kamulere i alskens retter. Nej – det holder jeg mig fra.

3 – Jeg blev kasseret som bloddoner – efter flere års tro tjeneste
Øv! Så prøver man at gøre noget godt for andre. Ligger dér på briksen. Bliver stukket med en nål på størrelse med en haveslange. Og bider den elendige kilometertid på løbeturene i ugerne efter tapningen i sig. Gang på gang.

For så at blive kasseret! Grrrr. Tilmed lige før jeg kunne indkassere den flotte blodnål, man kan sætte i jakken…. Bare fordi min blodprocent gang på gang lå lige på grænsen for det tilladte. “Det går ikke“, var beskedden bare. Ud af vagten. Farvel til dén karriere.

4 – Jeg har haft en høne, der hed Ægkusine
Vi havde høns i mit barndomshjem. Dværghøns. I et lille hus i haven. De fik lov at trippe rundt på græsset, når vi var hjemme.

De 4 første høns blev døbt. I vandbad og under en stor højtidelighed. Og min høne – en brunspættet én – fik navnet Ægkusine….Æg-ku[nne]-Sine. Fordi hun var den første i flokken, der lagde et æg. Ja, barndommen er en herlig blanding af logik og kreativitet på én og samme tid. Gid det varede ved!

6 – Jeg har ikke spist rugbrød i 2½ år
Eller pasta, ris og boller for den sags skyld. Ikke at jeg er fanatiker. Kald mig i stedet flødefan. Det er nemlig blevet én af erstatningerne, da jeg fandt ud af, at man ikke behøvede få sortnen for øjnene, ekstrem sukkertrang og voldsomme humørudsving 2 timer efter et måltid. Sikke en erkendelse. Så ud med de store kulhydratkilder – og ind med mere fedt i kosten. Et nyt liv blev grundlagt.

7 – Jeg kan godt lide at proppe ting (og mennesker) i kasser
Jeg holder af at systematisere, organisere og lave lister. Det ligger vist i generne (min far er på samme måde). Og så blev jeg nok også miljøskadet på min uddannelse på Statskundskab, hvor firfeltstabeller har kultstatus, og kaos ses som vejen til ren deroute.

8 – Jeg lytter til klassisk musik
Mest når jeg har brug for at slappe af, sætte tankemyller på stand-by – og ja – især dengang jeg sad i storrumskontor på mit tidligere arbejde og var ved at rive håret af mig selv i frustration over konstant at blive afbrudt.

9 – Jeg har kolde hænder – altid
Så giv mig ikke hånden for at få varmen!

Måske skyldes det bare dårligt blodomløb (mon dét også hænger sammen med blodprocenten?). Eller måske er de kolde hænder også en miljøskade? Jeg er jo djøffer. En af de forhadte. En af dem, med kolde hænder. Dem vi vil af med. Dem vi vil bytte ud med, så vi kan få flere af de varme hænder. Derude i velfærdsstaten.

10. Jeg skulle have heddet Markus
Men så – bom – viste det sig, at jeg var en pige.

Muligvis kunne jeg få det Markus-navn, hvis jeg blev født i dag? Navneloven er jo blevet liberaliseret. Og ligestillingen  – ja den har jo næsten (?!) udvisket grænsen mellem kønnene.

11. Jeg er ret god til at tage armbøjninger
Dén her skylder jeg min datter. Hun meddelte en dag, at nu var det tid til at lave armbøjninger. Hver aften. Jeg lo. For lige netop armbøjninger, var jeg piv-ringe til.  (og nej – du får ikke at vide hvor ringe!).

Men ok – jeg tog udfordringen op. Og daglig træning skabte overraskende hurtige resultater. Hver aften kunne jeg lægge én ekstra til – og råbe “Yeah” , inden armene kollapsede.

Desværre blev min datter ramt af influenza i træningsperioden. Og vi glemte alt om armbøjninger. Så nej – jeg nåede ikke at runde de 100 i dén omgang.

***

Det må være nok facts nu.

(Opdagede du i øvrigt, at nr. 5 manglede?
Nej? Puha! Det var godt. Jeg kunne nemlig ikke finde på den.)

Mine svar på 11 spm

Mine svar på de 11 spørgsmål

Så…. efter de 11 facts er prisen næsten i hus.

Nu mangler vi lige svarene på de 11 Liebster Award spørgsmål.

(Bliver det for kedeligt nu?
Så scroll direkte ned til næste afsnit, hvor jeg nominerer nogle superseje folk til en Liebster Award – og deres blogs kender du garanteret ikke!)

Mine svar på de 11 Liebster Award spørgsmål kommer her:

1. Hvorfor har du valgt at blogge på Alle Ud?

Fordi det er fantastisk at tage sine børn med på vandreferie. På tur i kano. Eller på en cykeltur. Uanset om det er 2 dage – eller 2 måneder. Den nærvær og de fælles naturoplevelser, du får dér, er unik. Og den finder du bare ikke på en tur i et badeland – eller på 14 dages daseferie ved en pool.

Min begejstring vil jeg gerne dele – så endnu flere forældre kaster sig ud i at give deres børn (og sig selv!), den slags oplevelser.

2. Hvorfor skal folk følge Alle Ud?

Fordi deres ferier med børnene bliver meget sjovere og nemmere, hvis de læser med hér – og prøver en cykelferie, kanotur eller vandretur af med deres børn.

3. Hvilke blogs læser du selv?

Jeg følger forskellige kommunikationsblog – for at blive inspireret og få ny viden. Ourdoorblogs og rejseblogs læser jeg naturligvis også. Og så bruger jeg opskrifter fra en lille håndfuld madblogs.

4. Hvad er dit bedste ferieminde?

Ok – ingen tvivl her: Foråret 2015: Da jeg sammen med ungerne og kæresten cyklede 2½ måned gennem Europa  – med telt og trangia. Vi havde alt tid i verden og kun hinanden at tænke på. Langt væk fra hverdagens forpligtelser, kalenderkabale og ikke en masse materielle ting at holde styr på. Det var kvalitetstid, fede oplevelser og nærvær i en fabelagtig feriecocktail!

5. Hvor drømmer du om at rejse hen?

Lige nu har jeg ikke særlige drømmedestinationer.

Men endnu en shelturtur på en hverdag. En kortere cykeltur med min søn her i landet. Og den kommende sommerferie med hele familien et eller andet sted i Europa, er, hvad jeg glæder mig mest til lige nu.

6. Hvad interesserer du dig for?

Ok – ret svært spørgsmål – for det er vel ikke tilladt at sige “alt muligt”?
Hmmm…… Ud over dét, jeg skriver om på Alle Ud (livet i det fri, overnatning i shelter og telt, mad på en trangia, kanoture, cykelture og vandring mv.)  – så nævner jeg i tilfældig rækkefølge: Dansk politik, alle former for konkurrencer og spil, løbetræning, ting, der er funktionelle, alpin skiløb, dansk litteratur og at blive bedre til ting (helst hurtigt).

7. Hvad drømmer du om at opnå med din blog?

At forældre – som det første – tjekker Alle Ud, når de leder efter ideer til aktive weekendoplevelser eller er igang med at planlægge deres næste sommerferie.

8. Hvilken slags ferie er du mest til?

Cykelferie og vandring kommer ind på en delt førsteplads. Tæt efterfulgt af skiferie. Kanotur får bronze.
Men en ferie i forårsmånederne til en mindre storby med interessant arkitektur og spændende museer holder jeg nu også af.

9. Kunne du finde på at bo i udlandet, – og hvorfor/hvorfor ikke?

Ja! Det tænker jeg faktisk en del på.

Og det er lidt sjovt – for havde jeg fået dette spørgsmål for 3 år siden, havde svaret været et klokkeklart “nej”. Nu ser jeg store muligheder i, at børnene kan få foræret et ekstra sprog og få indsigt i et andet lands kultur. Og selv ville jeg også meget gerne have støvet de tyske og engelske gloser endnu mere af. Så ja – det ser jeg bestemt som en mulighed.

10. Hvilken storby kan du bedst lide?

Det ved jeg ikke helt. Amsterdam, måske? Eller Bergamo i Italien (selvom det ikke er en rigtig storby).

11. Hvad er din yndlings tv-serie?

DR´s søndagsdramaserier. Jeg har fulgt med i de fleste. Kvaliteten er høj, billeder og musik er som oftest fabelagtigt. Og der er spænding i rigelige mængder.


Liebster Award – jeg nominerer …..

Og nu videre til det rigtig vigtige:

Efter alle disse fakta og svar kan jeg selv nominere andre til en Liebster Awards.

Mine nomineringer går til…….

(Hov stop – her må du godt forestille dig, at et velvalgt soundtrack fylder dine øregange, mens små trailers afspilles for dit indre blik!)

Julie Bruhn Højsgaard – Den som lyser
For hendes intense og vedkommende portrætter af handlekraftige kvinder

Troels Højbjerg – Tradedesk bloggen
For med stor indsigt at hjælpe andre med køb og salg af aktier

Mads Phikamphon – Cykelvalg
For hans mange historier om livet på cykel rundt i verden

Mette MortensenAll-Out
Fordi hun har inspireret og imponeret mig med sin beslutning om et radikalt karriereskift fra detailhandel til friluftsliv

Jesper Pørksen og Mikkel HammelIbike
For at formidle glæden og skønheden ved cykling, cykelrejser og cykelferie

Karen WestbergWestberg
For hendes personlige stil og skriblerier om mad, opskrifter og rejsetips

Niels Overgaard BlokBackpackinglight Denmark
For hans vedholdende fokus på at vægtreducere bagage og udstyr på sine vandreture og andre friluftsture

Helle og Toni – Afoot
For deres dejlige vandretursbeskrivelser i ind- og udland

Siif FloorSiif Floor Blog
For anvendelsesorienterede tips om markedsføring og kundeflow.


Kære læser. Nu stopper prisfesten!

Prisoverrækkelsen er forbi.

Lysene bliver slukket. Gæsterne tjekker ud.

Jeg håber, du lærte mig lidt bedre at kende!

…….Og at vi ses igen her på Alle Ud!

Vil du have ideer til cykelture, vandring eller kanotur med børn – direkte sendt til din indbakke?
Så klik her:
Ja tak – send mig tips og ideer til aktive udeoplevelser med børn

LiebsterAward - logo - 720 px


Info til jer, der er nomineret til en Liebster Award:

Her er dét, du skal vide:

Du er nomineret til en Liebster Award – og du kan vælge at modtage den. Hvis du gør det, skal du skrive et blogindlæg, som overholder disse regler:

Reglerne i Liebster Award

1. Tak bloggeren, der nominerede dig – og link tilbage.

2. Vis Liebster Award-logoet på din blog. (find Liebster Award logoet her)

3. Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerer dig (se nedenfor)

4. Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.

5. Nominer 5-11 blogs, der har under 1000 følgere.

6. Lav dine egne 11 spørgsmål, som dine nominerede bloggere skal svare på.

7. Skriv Liebster Award reglerne i dit eget blogindlæg.

8. Orienter de personer, du har nomineret

De 11 Liebster Award spørgsmål, du skal svare på (hvis du er nomineret af mig)

1. Hvorfor skal folk følge [navnet på din blog]?

2. Hvad er dit vigtigste budskab til dine læsere?

3. Fortæl om en læserrespons, som har betydet noget særligt for dig?

4. Hvad skal du gøre/lave i næste uge i forbindelse med din blog?

5. Hvad er det vanskeligste ved at drive en blog som din?

6. Hvem er dine største rollemodeller – og hvorfor?

7. Hvordan ser dine yndlingssko ud?

8. Giv et eksempel på noget, du er rigtig stolt af.

9. Hvad er din yndlingsdessert?

10.  Hvordan vil du helst holde ferie?

11. Hvad gør dig rigtig glad?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *