Kom ned i ferietempo på feriens første dag: Prøv en mikroferie

Kom i ferietempo med en mikroferie

Kender du dette: De sidste arbejdsdage før ferien er superhektiske. Opgaver hober sig op. Du skal lige nå det sidste, tømme indbakken, give beskeder videre og afslutte projekter – for SÅ kan du virkelig holde ferie med god samvittighed.

Men stressniveauet – det røg op på sit højeste. Hjertet pumper derudaf, og tankerne kører rundt, når du forlader arbejdspladsen fredag kl. 16. De første 3-4 dage af ferien går med mentalt ”at lukke af” for tankerne om arbejde og komme ”ned i gear”.

Har du prøvet det?

Øv – det er jo spild af gode feriedage!

Her får du et supertrick til, hvordan du får ferien til at starte – for alvor – dag nummer 1.

Når du først har prøvet, er jeg sikker på, at du giver mig ret i, at det er et supereffektivt trick.

Mikroferie: Kom ned i ferietempo på få timer

Tricket til, hvordan du hurtigt får feriefølelsen til at brede sig – og arbejdet til at fortone sig som en tåget dis langt væk i horisonten – kan sammenfattes i ét ord: Mikroferie

Fik du ikke læst indlægget om, hvad mikroferie er – og hvorfor det er så genialt – så find det her: Derfor skal du tage børnene med på mikroferie

Dit strategiske træk er følgende:

  1. Beslut dig for, at jeres ferie skal starte dag nummer 1
  2. Planlæg en aktiv mikroferie til første feriedag – for hele familien
  3. Før planen ud i livet – på feriedag nummer 1

Det behøver ikke være en lang tur – og det behøver ikke være langt væk.

Det skal bare være en mikroferie. Uden overnatning. Ikke noget, der kræver megen planlægning, forberedelse eller pakning.

Tre timer i kano på den nærmeste sø. En cykeltur til en skov syv kilometer væk eller en vandretur med rygsæk og madpakke op på en af de højeste bakker i nærheden.

Gør det nemt for dig selv: Vælg den ferieform, du kender, og dét, der er nemmest at få planlagt.

Og ja, det bliver kaotisk at komme ud af døren.

Men når I er hjemme igen, er belønningen stor: I har været ude. I har været sammen. Det føles allerede som lææææænge siden, du lukkede døren på arbejdspladsen. Ferien er i gang! Og virkningen er der: Følelsen og oplevelsen af at holde fri!

Mikroferie – det spiller bare!

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan får du succes med cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn 

Tilmeld dig Alle Ud's nyhedsbrev

Du har nu tilmeldt dig Alle Ud's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.