Kom ned i ferietempo på feriens første dag: Prøv en mikroferie

Kom i ferietempo med en mikroferie

Kender du dette: De sidste arbejdsdage før ferien er superhektiske. Opgaver hober sig op. Du skal lige nå det sidste, tømme indbakken, give beskeder videre og afslutte projekter – for SÅ kan du virkelig holde ferie med god samvittighed.

Men stressniveauet – det røg op på sit højeste. Hjertet pumper derudaf, og tankerne kører rundt, når du forlader arbejdspladsen fredag kl. 16. De første 3-4 dage af ferien går med mentalt ”at lukke af” for tankerne om arbejde og komme ”ned i gear”.

Har du prøvet det?

Øv – det er jo spild af gode feriedage!

Her får du et supertrick til, hvordan du får ferien til at starte – for alvor – dag nummer 1.

Når du først har prøvet, er jeg sikker på, at du giver mig ret i, at det er et supereffektivt trick.

Mikroferie: Kom ned i ferietempo på få timer

Tricket til, hvordan du hurtigt får feriefølelsen til at brede sig – og arbejdet til at fortone sig som en tåget dis langt væk i horisonten – kan sammenfattes i ét ord: Mikroferie

Fik du ikke læst indlægget om, hvad mikroferie er – og hvorfor det er så genialt – så find det her: Derfor skal du tage børnene med på mikroferie

Dit strategiske træk er følgende:

  1. Beslut dig for, at jeres ferie skal starte dag nummer 1
  2. Planlæg en aktiv mikroferie til første feriedag – for hele familien
  3. Før planen ud i livet – på feriedag nummer 1

Det behøver ikke være en lang tur – og det behøver ikke være langt væk.

Det skal bare være en mikroferie. Uden overnatning. Ikke noget, der kræver megen planlægning, forberedelse eller pakning.

Tre timer i kano på den nærmeste sø. En cykeltur til en skov syv kilometer væk eller en vandretur med rygsæk og madpakke op på en af de højeste bakker i nærheden.

Gør det nemt for dig selv: Vælg den ferieform, du kender, og dét, der er nemmest at få planlagt.

Og ja, det bliver kaotisk at komme ud af døren.

Men når I er hjemme igen, er belønningen stor: I har været ude. I har været sammen. Det føles allerede som lææææænge siden, du lukkede døren på arbejdspladsen. Ferien er i gang! Og virkningen er der: Følelsen og oplevelsen af at holde fri!

Mikroferie – det spiller bare!

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Få tips til cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn


Tilmeld dig Alleud.dk's nyhedsbrev

Woop woop - du har nu tilmeldt dig Alleud.dk's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.