Rejsemesse om aktiv ferie – også for børnefamilier | Vind billetter | Prøv f.eks. rapelling, SUP, klatrevæg, vandretrack mv.

Rejsemesse Aktiv ferie

Reklame | Rejsemessen Aktiv ferie

Har du og dine børn lyst til at rapelle, klatre, vandre, smage turmad, tage fotos under vand og meget andet – på én dag og helt gratis?

Ja?! Læs hvordan her.

Vagabond (som du muligvis kender fra Rejsemagasinet Vagabond) arrangerer rejsemessen ‘Aktiv Ferie i Lokomotivværkstedet’  d. 7 og 8. april 2018.

På messen kan du få en masse sjove og aktive oplevelser sammen med familien.

Jeg har håndplukket 7 børnefamilie-highlights, som du og ungerne ikke bør snyde jer selv for. Når entréen er betalt, er aktiviteterne gratis.

VIND BILLETTER: Du kan deltage i konkurrencen om 8 billetter til messen. Læs hvordan længere nede i artiklen.

7 aktiviteter på Aktiv Ferie Rejsemessen 2018 – for børnefamilier, der elsker aktive oplevelser

Rejsemesser – det er da kun for det grå guld, der vil på campingtur eller all-inclusive rejser til Middelhavet!

Tænker du sådan? Så er det ikke helt forkert. For sådan er det virkelig ofte!

Derfor besøger jeg også sjældent rejsemesser.

Men Vagabonds nye rejsemesse ‘Aktiv Ferie i Lokomotivværkstedet’er en undtagelse:

Her er fokus på aktive rejser – og der er masser af sjove aktiviteter, som du og børnene kan prøve.

‘Endelig’, fristes man næsten til at sige!

Men messen er stor – og det kan være lidt udoverskueligt at tage derhen med børn, hvis du ikke på forhånd har en ide om, hvad du vil.

Derfor har jeg været programmet igennem for dig, og jeg har udvalgt 7 aktiviteter, som – efter min vurdering – er særligt interessante, hvis du tager børn med.

Vind dine billetter til messen her på Alleud.dk. Læs hvordan nederst i artiklen.

Here goes:

Highlights for aktive børnefamilier 

1. Smag på tur-mad

Tag ungerne med hen til Friluftslands messestand. Her kan du og børnene få smagsprøver på forskellige typer turmad.

Frysetørret mad smager da af hundeæde og er da kun for soldater og bjergbestigere!’

Tænker du sådan? Så bliver du overrasket. For det turmad, der produceres i dag kan være yderst velsmagende. Og det kan være ret smart at have i baghånden – også for en helt almindelig børnefamilie.

Da jeg i sommers vandrede hytte-til-hytte i Alperne med børnene, havde vi en pose frysetørret mad med til frokost hver dag. Det betød, at vi kunne holde frokostpause, når det passede os – og vi fik en varieret, nærende og mættende frokost hver dag.

Friluftsland har et stort udvalg af frysetørret mad fra nogle af de bedste producenter. Du kan se en del af Friluftslands udvalg af frysetørrret mad her. (reklamelink)

Blandt mine egne favoritter er bl.a. denne mexican style quinoa fra Trek n Eat (reklamelink). Og så hitter denne varme blåbær-suppe (reklamelink) bare for vildt. Vi har haft den med som dessert mange gange – i shelter, på skitur og på vandretur.

2. Prøv rapelling – på det store rapellingtårn

De lidt større børn, som gerne vil udfordres, bør ikke snydes for en tur på det rapellingtårn, som rejsearrangøren Aktivferie.dk bygger op på messen.

Der er instruktør på, så du både kan være tryg ved sikkerheden og få gode råd, hvis det kniber med teknikken.

Når du rappeller, går det nedad – modsat klatring, hvor du skal til tops. Du får klatresele på og skal – ved hjælp af egen vægt – fire dig ned.

3. Prøv stand-up-paddle (SUP) – på vandet midt i messehallen

De fleste børn elsker vand. Og vand er der masser af på rejsemessen:

En stor del af gulvet i messehallen bliver lavet om til et bassin og fyldt med vand. Her kan du og børnene prøve forskellige paddleboardaktiviter.

SUP (stand up paddle) er det nye sort: Du står ovenpå et surfbrædt og padler dig frem med en åre. Og SUP er netop hvad, du kan prøve på messen. Mariager Fjord Kajak står for aktiviteterne.

4. Kom helt til tops – prøv klatrevæggen

Klatring kræver styrke, teknik og mod – i hvert fald hvis du skal klare dig på klippevægge i bjergene.

I messehallen kan alle dog være med. Vagabond og Kipling Travel har en 5 meter høj klatrevæg, hvor du og børnene kan prøve klatring. Også selvom I aldrig har haft en klatresele på før.

Jeg er selv blevet bidt af klatring, efter min første klatretur for 11 år siden.

Hvis I også bliver bidt af klatring efter en tur på messen – er der mange muligheder for at få flere klatreoplevelser med familien i hele Danmark. Et gavekort til en fælles klatreoplevelse er en oplagt gaveidé. Se muligheder for klartreoplevelser her (reklamelink)

5. Test balancen og dine vandrestøvler – prøv vandre-tracket

Tag vandrestøvlerne med og prøv vandretracket i messehallen.

Friluftsland opbygger et mindre track med stigninger, fald og ujævnt underlag op. Og selv de yngste børn kan være med her.

Mangler du vandrestøvler til sommerens vandretur? Så er der selvfølgelig også mulighed for at prøve forskellige modeller hos Friluftsland – og teste dem på vandretracket, inden du køber.

Se Friluftslands udvalg af vandrestøvler, inden du besøger messen her (reklamelink). Jeg har selv et par Scarpa vandrestøvler med Goretex, som jeg er meget glad for.

6. Tag fotos under vand – og vind et undervandskamera

Hos snorkle- og dykkerudstyrsbutikken Dyckens stand kan I hele weekenden prøve at tage billeder under vand med et vandtæt kamera. Her kan I også deltage i Dyckens konkurrence og måske være heldig at vinde et undervandskamera.

Kameraet kan bruges både i svømmehal, friluftsbade, i søer og havet.

7. Book en færdigpakket aktiv familierejse

Ud over alle de sjove aktiviteter, som I kan tage del i, kan I også besøge de traditionelle messestande.

Her holder forskellige turistbureauer og rejsearrangører til. Her kan du bestille en pakkerejse, hvis du ikke vil arrangere jeres aktive ferie selv.

Særligt interessant for børnefamilier er blandt andet disse disse rejsebureauer, som har noget på hylderne til familier:
Aktivferie.dk (stand 47), Ruby Rejser (stand 5), Aktiv Østrig (stand 30) og Langley Travel (stand 33).


Om rejsemessen Aktiv Ferie i Lokomotivværkstedet– Tid, sted og program

 • HVOR: Messen afholdes i København i ‘Lokomotivværkstedet’ (nær Fisketorvet). Adresse: Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
 • HVORNÅR: Messen er åben lørdag den 7. april og søndag d. 8. april 2018. Begge dage kl. 10-17.
 • PROGRAM: Du finder det fulde program her.

Vind billetter til rejsemessen Aktiv Ferie – i København

Du vinde billetter til rejsemessen her: Alleud.dk udlodder 8 billetter.

Billetterne har en værdi af 100 kr. pr. stk.

Sådan deltager du i konkurrencen:

 1. Læg en kommentar under artiklen her på siden.
 2. Skriv hvem du gerne vil have med – og hvor gamle alle i gruppen er.
 3. Dobbelttjek at din email-adresse er korrekt , så jeg kan kontakte dig, hvis du vinder. (NB: Din email-adresse vil ikke være synlig for andre, når du skriver en kommentar – det er udelukkende Alleud.dk, der kan se den).
 4. Vær tålmodig: Din kommentar bliver ikke synlig lige med det samme. Men bare rolig, den ér registeret, når du har trykket “skriv kommentar” og skal nok dukke op!

Jeg trækker lod blandt alle, der har lagt en kommentar senest onsdag d. 4. april kl. 10.00.
Vinderne får direkte besked via mail, og navnene på vinderne offentliggøres her på siden (i en kommentar i dette indlæg).

Når du lægger en kommentar og deltager i konkurrencen om billetter, siger du samtidig ja tak til at til at modtage Alleud.dk’s nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.


Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Vagabond, der er arrangør af rejsemessen. Derfor er artiklen markeret med reklame. 

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

16 Responses

 1. Mie siger:

  Ja tak gerne med gustav 35, ludvig 3 herman 4 mdr ig mor mie

 2. Katrine Bollmann siger:

  Det vil være perfekt – både gode oplevelser og inspiration til ferien. Desværre kan den ældste ikke deltage, men vi vil gerne vinde 3 billetter til søndag: Augusta 8 år, Bo 43 og mig Katrine på 37.

 3. Dorthe siger:

  Hvor vil det da være en god oplevelse at kunne tage familien med, hvor vi også kan være aktive. Dorthe 43, Scott 16, Jane 46, Frank 50, Heidi 23, Jannie 20, Andreas 22. Ville være skønt at kunne samle os hos jer til denne begivenhed, og se hvad der er at tilbyde.😀
  God påske🐣🐣

 4. Line siger:

  Ja tak. Med René på 50, Hjalmar på 10 og Eskild på 61/2, jeg selv er 40

 5. Det er lige hvad vores familie trænger til Familien består af Anton på 15 år, Frida på 16 år, Emil på 18 år samt Per på 54 år og mig selv på 50 år. Vi foretrækker en aktiv ferie (ofte vandring), da det er der familien har det allerbedst sammen, Denne messe vil give os ny inspiration til næste ferie og mulighed for at udvide vores horisonter og oplevelser sammen.

 6. Christina Staalgaard siger:

  Det kunne være så sjovt. Både min datter på 7 og min mand på 40 har flere gange været på klatrevægge forskellige steder og elsker det, så det vil være sjovt at prøve det igen. Jeg selv på 44 vil mægtig gerne prøve kameraet under vand 😊

 7. Sara Bøndergaard siger:

  Vi er en familie på 5. Ejner på 36år, Sara på 35 år, Thea på 8 år, Karla på 5 år og Selma på 3 år.

 8. Ann-Louise Bergström siger:

  Det lyder godt! Vi er 5 i familien, to voksne, en pige på 12, en dreng på 10 og en pige på 5 år.

 9. Katrine søbye siger:

  Det kunne være så spændende. Vi er alle til friluftsliv. Men kunne godt bruge ny inspiration.
  Vi er to børn på 6 og 9 år, samt to voksne på 40 og 48 år.

 10. Louise siger:

  Jeg ville gerne have familien med 🙂 Vi er to voksne på hhv 43 og 40 år og et barn på 7.

 11. pia siger:

  Det er nyt for os. Det lyder spændende,
  Så det ville være godt med inspiration til at planlægge vores kommende sommerferie. 🙂 Vi er 5 børn på 3-7-14-18-20 år. Mor på 43 og far på 49 år

 12. Line siger:

  Jeg ville tage min datter på 7 år med. Og jeg selv er 48;-)

 13. Ditte Klarskov siger:

  Jeg ville tage min datter på 10 år og hendes veninde på 11 år med. Jeg er selv 43 år

 14. Tomasz Valdman siger:

  Har ikke før prøvet aktiv ferie, men nu er børnene blevet store så det skal prøves nu…. Vi er (far) 52, (søn) 17 og (datter) 22 somre gamle. Aktiv ferie messen må være et godt udgangs punkt.

 15. Maria siger:

  Jeg vil rigtig gerne på messen så jeg kan blive inspireret til hvordan jeg kan få en aktiv ferie med en 5-årig! Jeg synes det er svært når min søn ikke kan vandre langt og ikke er så god til at cykle. Jeg ville tage min søn på 5 år, min mand på 47 og mig selv på 43 med på messen 🙂

 16. Line Wagener siger:

  VINDERNE AF BILLETTER ER FUNDET:

  Tak til alle, der har deltaget i konkurrencen.
  Jeg har trukket lod om billetterne blandt alle, der har deltaget inden fristen.

  Vinderne er:

  Mie – der lagde kommentar d. 22/3
  Katrine S. – der lagde kommentar d. 24/3
  Ditte – der lagde kommentar d. 28/3
  Tomasz – der lagde kommentar d. 1/4.

  TILLYKKE til vinderne, der har fået direkte besked via mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Få tips til cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn


Tilmeld dig Alleud.dk's nyhedsbrev

Woop woop - du har nu tilmeldt dig Alleud.dk's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.