11 grunde til at tage på mikroferie før enhver aktiv ferie – selvom DU har erfaring!

Mikroferie - 11 gode grunde til at tage på aktiv ferie

Du er i gang med at planlægge jeres næste aktive ferie. Du har styr på tingene.

Men (!!!) har dine børn været med på en lignende tur for nyligHvis ikke, så gør familien en stor tjeneste: Tag på mikroferie som en del af jeres planlægning.

En mikroferie er en kopi af den tur, du er igang med at planlægge – blot i mikroformat. Det vil sige en halv- eller heldagstur uden overnatning. Er du igang med at planlægge en cykelferie – så smut afsted med cykler og oppakning en dags tid. Skal I afsted på kanoferie, så lej et par kanoer et par timer.

Det er fantastisk at snige en ekstra ferie ind i kalenderen. Men en mikroferie er et supervigtigt strategisk træk i din forberedelse. Et træk, du ikke kommer til at fortryde.

Her får du ikke bare én men hele 11 gode grunde til, at en mikroferie er et “must do” før jeres “rigtige” ferie.  Selvom du er rutineret.

11 grunde til at tage på mikroferie før enhver aktiv ferie (selvom du har erfaring)

1) Du får svar på, hvor lange dagsetaper, I som familie kan gennemføre – så det stadig er sjovt for alle

2) Du får svar på, hvor meget dine børn kan bære/cykle med/bidrage med

3) Du får svar på, hvornår og i hvilke situationer motivationen daler hos børnene

4) Du kan afprøve forskellige metoder til at motivere din børn (peptalk, lege, afledning, pauser, begejstring etc.)

5) Dine børn får et klart billede af, hvad jeres kommende aktive ferie går ud på

6) Dine børn kan fortælle – med deres egne ord – hvad I skal lave på jeres kommende ferie (og de kan for alvor begynde at glæde sig)

7) Dine børn oplever på egen krop, at deres indsats er afgørende for at nå i mål

8) Dine børn kan sætte ord på, hvad de synes er svært eller hårdt – og I kan tale om, hvad I helt konkret kan gøre, når den situation opstår på den “rigtige” tur

9) Dine børn kan fortælle, hvad de selv synes var det sjoveste – og du kan tilrettelægge turen, så der kommer mest muligt af dét

10) Dine børn har oplevet, at de faktisk kan cykle/vandre/padle i et vist antal timer eller et vist antal kilometer

11) Dine børn kan være med til at sætte realistiske mål for deres egne præstationer. F.eks. ”Jeg vil cykle 5 km uden at holde pause” eller ”Jeg vil selv bære mit regntøj i rygsækkenhele dagen”. Børn har (som voksne) meget mere lyst til at nå de mål, de selv har opstillet.

 

Mikroferie er altså dit snedige strategisk træk til at få svar på vigtige spørgsmål – og ikke mindst til at skabe realistiske forventninger hos børnene – før I tager afsted på den rigtige ferie.

Så undgår du bøvl og bristede forventninger – og chancen for succes….. ja den stiger voldsomt.

God tur!

Tilmed dig Nyhedsbrev fra Alle Ud her

Avatar

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan får du succes med cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn 

Tilmeld dig Alle Ud's nyhedsbrev

Du har nu tilmeldt dig Alle Ud's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.