3 fantastiske bøger om dét, du kan samle og spise i naturen | Find og spis vilde råvarer fra naturen

Vild Naturens spisekammer strandurter spis naturen

Vild mad fra naturens spisekammer – sådan finder du det og sådan bruger du det.

Vi køber mad ind i supermarkederne for tusindvis af kroner hver eneste måned.

Men ude i naturen kan du finde masser af spiselige planter og vilde gevækster – som både er gratis og som smager himmelsk.

Og lovligt er det også. Du må samle til eget forbrug – op til en hel posefuld!

Men det kan være svært at komme igang med at finde, samle og tilberede vilde råvarer fra naturen.

Her er 3 af de bedste bøger – som guider dig ud i naturen på jagt efter naturens juveler. Og som indeholder masser af opskrifter, så naturens vilde råvarer bliver en del af din hverdagsmad.

Bøgerne er også er oplagte gaveideer til en ven eller et familiemedlem.

3 bøger du bør kende: Sådan finder du vilde planter, bær og urter i naturen og sådan tilbereder du: Nemme opskrifter med vilde råvarer

Jeg har udvalgt disse 3 bøger til dig. Bøger, jeg selv er glad for og som har et højt kvalitetsniveau.

1. Naturens spisekammer – af Anette Eckmann

Dette var min første guidebog til naturens spisekammer.

Jeg elsker bogen, fordi Anette Eckmann gør en dyd ud af at holde tingene simple.

Hendes budskab synes at være: “Det er ikke svært at finde spiselige planter i naturen – og det skal ikke gøres til en videnskab”.

Anette guider dig til, hvor du kan finde de mest almindelige spiselige råvarer i naturen. Hun fokuserer på planter og bær, som er nemme at finde og høste – og som du ikke kan forveksle med giftige eller uspiselige planter.

Gastronomiske godbidder i alt sin enkelthed.

Bogen er opbygget meget overskueligt med ét kapitel for hver råvare.

Det gør bogen utrolig nem at anvende.

Den fungerer effektivt som et opslagsværk, men også som stor inspirationskilde qua de flotte billeder og lettilgængelige opskrifter.

Hvert kapitel indeholder information om, hvornår planten kan høstes, og hvor du kan finde den. Du får også lidt (men godt formidlet) viden om råvarens sundhedsmæssige indhold. Og i dét, der er mit eget yndlingsafsnit (“sjovt at vide”), fortæller Anette anekdoter og små finurlige historier om råvaren.

Alle kapitler indeholder enkle opskrifter, hvor råvaren indgår. En af mine egne favoritter fra bogen er den lækre hybenrosesaft, som laves på de pink hybenroser, du kan finde sommeren igennem overalt i landet.

Naturens Spisekammer er trykt på lækkert groft papir. Grafikken er enkel og understreger bogens budskab. Billederne er flotte – og viser både råvarerne, som de ser ud, når du skal finde dem (praktisk!). Og hvordan maden tager sig ud, når den er tilberedt.

Anette Eckmann har sanket i naturen længe, før det nordiske køkken blev hipt. Bogen er derfor også yderst troværdig – og i bogstavelig forstand ‘helt neden på jorden’.

Alt i alt en fantastisk bog.

Bogen henvender sig især til dig, der er nysgerrig efter at komme igang med at samle og spise de helt almindelige og mest udbredte råvarer i den danske natur. Og bogen lige i øjet til dig, der holder af enkle hverdagsretter og hverdagsopskrifter – uden så mange dikkedarer.

Køb bogen billigt her
: Naturens Spisekammer – af Anette Eckmann (reklamelink)

 

2. Vild. Naturen ind i dit køkken – af Thomas Laursen

Hvor ‘Naturens Spisekammer’ har fokus på det nemme og enkle, er Thomas Laursens ‘Vild’ i højere grad rettet mod de mere erfarne sankere, der også har et bankende hjerte for (finere) gastronomi.

Thomas Laursen er en mand, der ved, hvad han taler om. Han har gjort det til sin levevej at finde de allerbedste vilde råvarer, som naturen kan byde på. Ud over at være forfatter og urtesamler, er han kok og leverer vilde råvarer til nogle af landets bedste restauranter.

‘Vild – Naturen ind i dit køkken’ er opbygget i kapitler sorteret efter biotop: Du finder et kapitel om nåleskoven, marken, stranden, havet, hegnet osv. og beskrivelser af, hvilke vilde spiselige planter, du kan samle netop hér.

Hvert kapitel indeholder biotopbeskrivelse, plantebeskrivelser og opskrifter.

Bogens fotos er topklasse. Det gælder både de mange close ups af råvarene, de storslåede naturfotografier og fotografierne af de færdige retter.

Du får ialt 60 opskrifter i bogen.

Urtesamleren John Wright, der er kendt fra den britiske TV-serie River Cottage, har skrevet bogens fine forord.

Bogen henvender sig især til dig, der har gastronomiske ambitioner, der rækker ud over hverdagsmad. Og til dig, der har tålmodighed til at lede efter de mere sjælne vilde planter.

Køb bogen billigt her: Vild – Naturen ind i køkkenet af Thomas Laursen (reklamelink)

 

3. Spis strandurter – af Marianne Mark

Marianne Mark er engageret i bæredygtighed og miljøspørgsmål. Hun har skrevet den lille fine bog ‘Spis Strandurter’ der har fokus på alt det du kan finde langs vandet.

Bogen sælges som et hæfte. Vægten er i bund, og det gør bogen oplagt at tage med i strandtasken (i modsætning til Thomas Laursens ‘Vild’, der er noget af en sværvægter).

Selvom ‘Spis Strandurter’ er tyndere end de to andre bøger, får du meget indhold for pengene.

Billederne er skarpe, og beskrivelser er præcise.

Bogen er opdelt i afsnit om grøntsager, urter og andet bladgrønt og indeholder mange gode opskrifter. I bogen kommer Marianne omkring 30 forskellige spiselige strandurter. I starten af bogen finder du et afsnit om giftige planter og forvekslingsmuligheder, som er værd at læse, inden, du sætter tænderne i de vilde planter.

Bogen henvender sig særligt til dig, der ofte færdes ved kysten. Og til dig, som fortrækker at kunne tage et praktisk opslagsværk, der ikke vejer for meget, med i rygsækken.

Køb bogen billigt her: Spis Strandurter af Marianne Mark (reklamelink)


LÆS OGSÅ: 7 bøger om aktiv ferie og friluftsliv enhver friluftselsker bør kende

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *