3 fantastiske bøger om dét, du kan samle og spise i naturen | Find og spis vilde råvarer fra naturen
Vild mad fra naturens spisekammer – sådan finder du det og sådan bruger du det.
Vi køber mad i supermarkederne for tusindvis af kroner hver måned.
Ude i naturen kan du finde masser af spiselige råvarer, som er gratis og som smager himmelsk.
Lovligt er det også: Du må samle til eget forbrug – op til en hel posefuld!
Det kan være svært at komme igang med at finde, samle og tilberede vilde råvarer fra naturen.
Her er 3 af de gode bøger – som gør det nemmere for dig at gå på jagt efter naturens juveler. Og som indeholder masser af opskrifter, så naturens vilde råvarer bliver en del af din hverdagsmad.
Bøgerne er også er oplagte gaveideer til en ven eller et familiemedlem.
.
3 bøger du bør kende: Sådan finder du vilde planter, bær og urter i naturen og sådan tilbereder du: Nemme opskrifter med vilde råvarer
.
Jeg har udvalgt disse 3 bøger til dig. Bøger, jeg selv er glad for og som har et højt kvalitetsniveau.
.
1. Naturens spisekammer – af Anette Eckmann
Dette var min første guidebog til naturens spisekammer.
Jeg er vild med bogen, fordi Anette Eckmann gør en dyd ud af at holde tingene simple.
Hendes budskab synes at være: “Det er ikke svært at finde spiselige planter i naturen – og det skal ikke gøres til en videnskab”.
Anette guider dig til, hvor du kan finde de mest almindelige spiselige råvarer i naturen. Hun fokuserer på planter og bær, som er nemme at finde og høste – og som du ikke kan forveksle med giftige eller uspiselige planter.
Gastronomiske godbidder i alt sin enkelthed.
Bogen er opbygget overskueligt med ét kapitel for hver råvare. Det gør bogen utrolig nem at anvende.
Den fungerer effektivt – både som opslagsværk og som inspirationskilde qua de flotte billeder og lette opskrifter.
Hvert kapitel indeholder information om, hvornår planten kan høstes, og hvor du kan finde den. Du får også lidt (men godt formidlet) viden om råvarens sundhedsmæssige indhold. Og i dét, der er mit eget yndlingsafsnit (“sjovt at vide”), fortæller Anette anekdoter og små finurlige historier om råvaren.
Alle kapitler indeholder enkle opskrifter, hvor råvaren indgår. En af mine egne favoritter fra bogen er den lækre hybenrosesaft, som laves på de pink hybenroser, du kan finde sommeren igennem overalt i landet.
Naturens Spisekammer er trykt på lækkert groft papir. Grafikken er enkel og understreger bogens budskab. Billederne er flotte – og viser både råvarerne, som de ser ud, når du skal finde dem (praktisk!). Og hvordan maden tager sig ud, når den er tilberedt.
Anette Eckmann har sanket i naturen længe, før det nordiske køkken blev hipt. Bogen er derfor også yderst troværdig – og i bogstavelig forstand ‘helt neden på jorden’.
Alt i alt en fantastisk bog.
Bogen henvender sig især til dig, der er nysgerrig efter at komme igang med at samle og spise de helt almindelige og mest udbredte råvarer i den danske natur. Og bogen lige i øjet til dig, der holder af enkle hverdagsretter og hverdagsopskrifter – uden så mange dikkedarer.
Køb bogen her: Naturens Spisekammer – af Anette Eckmann (reklamelink)
2. Vild. Naturen ind i dit køkken – af Thomas Laursen
Mens ‘Naturens Spisekammer’ har fokus på det nemme, er Thomas Laursens ‘Vild’ rettet mod de mere erfarne sankere, der har et bankende hjerte for (finere) gastronomi.
Thomas Laursen ved, hvad han taler om. Han har gjort det til sin levevej at finde de allerbedste vilde råvarer i naturen. Han er forfatter, urtesamler og kok – og leverer vilde råvarer til nogle af landets bedste restauranter.
‘Vild – Naturen ind i dit køkken’ er opbygget i kapitler sorteret efter biotop:
Du finder et kapitel om nåleskoven, marken, stranden, havet, hegnet osv. og beskrivelser af, hvilke vilde spiselige planter, du kan samle netop hér.
Hvert kapitel indeholder biotopbeskrivelse, plantebeskrivelser og opskrifter.
Bogens fotos er topklasse. Det gælder både de mange close ups af råvarene, de storslåede naturfotografier og fotografierne af de færdige retter.
Du får 60 opskrifter i bogen.
Bogen henvender sig især til dig, der har gastronomiske ambitioner, der rækker ud over hverdagsmad. Og til dig, der har tålmodighed til at lede efter de mere sjældne vilde planter.
Køb bogen billigt her: Vild – Naturen ind i køkkenet af Thomas Laursen (reklamelink)
3. Høst ved Havet – af Karen Lise Krabbe
Karen Lise Krabbe har skrevet den fine bog ‘Høst ved havet’ om tang og andet godt, du kan finde langs kysten
Tang er superfood – og hvis du vil lære at bruge det, er Høst ved Havet den rette bog.
Selvom ‘Høst ved Havet’ er tyndere end de to andre bøger, får du meget indhold for pengene. Billederne er flotte, og beskrivelser er præcise.
Bogen lærer dig at kende forskel på de forskellige typer af tang. Og hvor du kan finde dem; og hvornår du kan høste. Der er fokus på de mest almindelige tangtyper.
Bogen henvender sig især til dig, der færdes ved kysten. Og til dig, som fortrækker at kunne tage et praktisk opslagsværk, der ikke vejer for meget, med i rygsækken.
Køb bogen billigt her: Høst ved havet af Karen Lise Krabbe (reklamelink)
.
.
LÆS OGSÅ: 7 bøger om aktiv ferie og friluftsliv enhver friluftselsker bør kende
Jeg vil glæde mig til jeg begynder også stater med 1 Bog