Outdooråret 2018: Højdepunkter og årets største nedtur. Og 12 anbefalinger til aktive familieoplevelser til dig

Alleud outdoor 2018

I dette indlæg ser jeg tilbage på året, der gik.

Jeg deler mine personlige outdoor-highlights fra 2018, og du får mine anbefalinger til fantastiske outdooroplevelser med børn – baseret på mine oplevelser fra det forgangne år.

I tilbageblikket på 2018 deler jeg også årets ubetinget største frilufts-nedtur – en oplevelse, jeg gerne havde været foruden!

Undervejs kikker vi også lidt ind i 2019: Jeg løfter lidt af sløret for, hvad jeg har i ærmet til dig i 2019 her på Alleud.dk

Outdooråret 2018 – taknemlighed må være nøgleordet

Trods årets store nedtur (dét vender vi tilbage til), så har 2018 været ret fantastisk friluftsår.

Det er med stor taknemlighed, jeg tænker tilbage.

Men også med store glæde og stolthed. Fordi det lykkedes at prioritere en masse oplevelser og aktiviteter, jeg holder af. Og ikke mindst at dele dem med de mennesker, der betyder mest for mig.

De fleste outdooroplevelser har jeg fået sammen med min dejlige kæreste Jens og vores to børn, der nu er 9 og 12 år.

Men 2018 blev også året, hvor jeg var heldig at få mange friluftsoplevelser med gode venner og med vores ‘store familie’ (de fire bedsteforældre, min og Jens’ brødre og deres familier)

Lad os springe ud i det:

#1. Årets bedste og længste aktive ferie (på to hjul….igen igen)

Årets ubetinget skønneste aktive ferie var vores cykeltur i sommers.

Vi cyklede langs Elben.

Fra Hamborg i det rige Nordtyskland, gennem det fattigere tidligere Østtyskland og over grænsen til Tjekkiet med Prag som mål. Knap fire uger sad vi i cykelsadlerne, og knap 1.000 km blev tilbagelagt.

Vi overnattede på bittesmå hyggelige teltpladser, campingpladser og på græsarealer i lokale kano- og kajakklubber helt ned til floden .

Sommeren 2018,…du husker den nok? Hedebølge, solskin, varme, mere solskin og endnu mere varme. Uge efter uge.

Yep – det var dér, vi cyklede rundt ……Forestil dig at cykle på en dæmning. Sol og mere sol. Ingen steder at finde skygge. 37 grader……Og næsten kogende vand i drikkedunken. Cirka sådan var det.

Det lyder måske ikke så tiltalende.

Men der må jeg bare sige: Det var fantastisk!

  • Utrolig smuk natur
  • Tip-top-velskiltet rute (på et niveau, som kun tyskerne kan)
  • Meget varieret natur
  • Stort set bilfrie stier og veje
  • Asfalt som underlag på langt det meste af ruten
  • Og virkelig mange forskellige (og yderst prisvenlige) overnatningsmuligheder

Vi cyklede efter Bikelines cykelkortbøger.  De ubetinget bedste cykelkortbøger, hvis du spørger mig.

Den første del af ruten (fra Hamborg til den tysk/tjekkiske grænse) brugte vi Elbe-Radweg Stromaaufwärts. Den sidste del af ruten fra tysk/tjekkisk grænse til Prag) var dækket af Elbe-Radweg 1  (reklamlinks).

Cykeltur Elben Radweg

Cykeltur langs Elben: Elbe Radweg byder på den ene panoramaudsigt efter den anden. Ruten følger flodbreden og en stor del er helt bilfri

Cykeltur stejle nedkorser

Oh my g**! En helt vild nedkørsel forude! Ruten langs Elben er flad fordi den følger flodbredden. Men enkelte steder bliver du ført ind i bjergene. Her venter turens vildeste nedkørsel: En bakke med et fald på 25%.

ANBEFALING:

  • Cykelruten langs Elben, Elbe Radweg,  kan jeg på det varmeste anbefale! Tag trygt børnene med. Jeg har cyklet tusindvis af kilometer med børn rundt i Danmark og Europa og denne rute er blandt de ypperste.

2019-sneak peek: Du får meget snart en artikel om cykelturen og ruten, hvor jeg deler de bedste tips og information om, hvordan du kan kommer afsted. Jeg kommer også ind på, hvad du skal være særlig opmærksom på.

Artiklen kommer her på Alleud.dk i løbet af foråret. Er du tilmeldt Alleud.dk’s nyhedsbrev, får du en mail, når den er klar.

2019-sneak peek: Foråret 2019 kommer i høj grad til at stå i ‘cykelferie med børn’-tegnet her på Alleud.dk.

Jeg er igang med at udvikle noget til dig, som jeg glæder mig virkelig meget til at præsentere. Nyheden kommer inden længe…mere vil jeg ikke sige nu.

Tilbage til 2018……

#2. Årets 3 mest våde outdoor-oplevelser (som jeg overraskende nok var ret vild med)

Jeg er ikke en vandhund. Overhovedet ikke.

Faktisk småhader jeg at bade.

Ikke fordi jeg er vandskræk eller mangler svømmefærdigheder.

Synes bare, det er fuldstændig overvurderet, der der badehalløj. Svømmehaller, badelande og strande. Det siger mig ikke noget. Som i intet.

Mine børn synes, jeg er verdens absolut mest kedelige mor,  når vi en sjælden gang nærmer os en bademulighed. (Men så har de da heldigvis deres legesyge-vand-elskende far!)

Mit forhold til vand kan sammenfattes cirka sådan: Vand er eminent at spejde ud over. Endnu mere skønt at drikke.

Alligevel bød 2018 på hele tre vand-relaterede outdooroplevelser. 

Og jeg lægger hovedet på blokken: Alle tre oplevelser tændte mig så meget, at jeg er klar til at gentage dem (én er allerede sat i 2019-kalenderen). Og de er alle yderst familievenlige.

Om min begejstring skydes, jeg skulle være ovenpå (og ikke nede i) vandet, eller om det var fordi, jeg fik mulighed for at flashe kroppen i en tight våddragt (?) ved jeg ikke. .

Vandudfordring nr. 1: SUP…..Stand Up Paddle

Maja, en bekendt fra området, hvor jeg bor, inviterede mig i foråret med på Aarhus Havns yderste mole for at prøve Stand Up Paddle (SUP).

Hun er SUP-instruktør og ville bare dele sin passion.

Og så siger man jo ikke nej!

Det blev min debut med SUP. (Og den eneste outdooroplevelse som er omtalt i artiklen her, som ikke blev gennemført sammen med ungerne).

Forinden havde jeg tænkt, at SUP var en helt skør og overvurderet sport. Men jeg blev ret bidt af det – selvom det var grænseoverskridende, da Maja bad mig stå op hovedet på brædtet midt i haven. Det lykkedes. Dog ikke til en høj stilkarakter!

ANBEFALING:

  • Du kan booke en SUP-oplevelse flere steder i landet, f.eks. i Cold Hawaii (Klitmøller), København eller Nyborg (reklamelinks), hvis du ikke selv har en SUP-instruktør i omgangskredsen. Udstyr er inkluderet. Og børn kan sagtens være med….de vil formentlig lære det hurtigere end dig. SUP vil være en sjov gaveidé!
SUP Stand up paddle

Stilen kan der arbejdes med – men jeg holder mig stående på surfbrædtet under min SUP-debut i Aarhus Havn.

Vandudfordring nr. 2: Vandski på kabelbane

I sensommeren indløste min nevø den oplevelsesgave, som vi havde givet ham i nonfirmationsgave:

En tur til Hvide Sande, hvor han – sammen med sin søster og min familie – skulle boltre sig på vandski på kabelbanen i Ringkøbing Fjord.

Det blev årets anden vandaktivitetsdebut i våddragt for mit vedkommende.

Selvom vi lavede både maveplaskere og flere helt håbløse starter, lykkedes det for os alle – voksne og børn – at få styr på teknikken og at suse hen over vandoverfalden med store smil på læberne.

Go go Vestjylland, siger jeg bare!

ANBEFALING: 

  • Kabelbanen i Hvide Sande er et rigtig godt sted at prøve vandski. Alt udstyr er inkluderet. Børn ned til 8 år kan være med. Min egen datter (9 år) fik lynhurtigt styr på teknikken.
    Vil du prøve, kan du booke her: Vandski på kabelbane i Hvide Sande (reklamelink). Husk at booke “introhold”, hvis I er nybegyndere, så bliver I booket ind på et tidspunkt, hvor kabelbanen kører med nedsat hastighed.
Kabelbane vandski hvide sande

På med våddragt, svømmevest, hjelm og vandski og ind på række – klar til en tur på kabelbanen på vandski.

Vandski kabelbane

Lessons learned: Fjern din mascara, inden du spænder vandski på fødderne! Eller gør som jeg: Sig pyt – det er oplevelsen ikke et smart look, der tæller!


Vandudfordring nr. 3 Havkajak

I foråret besøgte vi Bornholm, og der stod havkajaktur med instruktur på programmet.

Turen gik langs lodrettet klippevægge, langs smukke sandstrande og ind i en klippegrotte.

Havkajakturen var forårets højdepunkt for min datter.

Hun har gentagne gange efterfølgende (med store bedende hundeøjne og hovedet på skrå) spurgt, om vi dog ikke snart kan komme på “sådan en rigtig kajakferie?!”

Derfor har min kæreste booket et havkajakkursus (EPP2) til ham og mig, som vi skal tage i foråret 2019. Planen er at bestå kurset og leje et par dobbeltkajakker til sommer, så vi kan komme på tur med børnene (sådan en “rigtig kajakferie”).

Både Jens og jeg har kajakerfaring fra tidligere. Men længere ture på åbent hav med børn, vil vi ikke vove os ud i uden ‘frigivelseskurset’. Så det skal i hus i 2019. Jeg håber ikke, kurset involverer grønlændervendinger!

ANBEFALING: 

Hammershus Slotsruin Bornholm Havkajak

Udsigten til Hammershus Slotsruin er storslået fra en kajak. Fra havsiden kan du nyde udsigten uden støj fra de mange turister, der besøger seværdigheden.

#3. Årets dyreste aktive ferie (downhill og fart – here I come!)

Vores alpinskitur blev også i 2018 årets dyreste outdoorferie.

Vi er generelt ret sparsommelige – og holder helst ferie for få penge. De bedste oplevelser behøver nemlig ikke koste kassen!

Men når det kommer til alpinsferie, er der ingen vej uden om det store dankortsving.

Jeg er skientusiast og har en række ultimative krav, når det gælder alpin: Området skal være stort, snesikkert, sammenhængende og varieret. Og vi skal bo helt tæt på liftsystemet, så spiltiden er minimal.

Derfor satte vi i januar 2018 kurs mod Sölden i Østrig, hvor vi havde booket en lejlighed klods op af den store lift.

Sölden har to gletsjere, et topmoderne og meget effektivt liftsystem, +250 km piste, og det meste af skiløbet foregår højere end 2.200 meter over havet.

Det væltede ned med sne de første to dage. Og vores ‘løs-sne-skills’ kom på prøve.

Resten af ugen bød på sol, sol og mere sol og helt fantastisk skiføre. ‘Keiserwetter’. Intet mindre! 8 skønne dage med skiløb fra kl. 9 til 17….. hver eneste dag.

Hvad kan man sige?

Skiferie er bare en ferieform, der gør mig total glad i låget. Heldigvis er resten af familien også hooked.

2019-skiferien går også til Sölden inden længe. Lige nu håber jeg bare, at det vilde snefald i Alperne stopper inden længe! Sne er der i hvert fald nok af.

ANBEFALING:

  • Skiområdet Sölden i Østrig er til familier, hvor børnene har overstået begynderniveauet og er klar på lidt længere og mere udfordrende ture, end de norske og svenske skiområder kan tilbyde.
    Vi rejste med Slopetrotters, som jeg også godt kan anbefale. Vi valgte bussen for at få 8 fulde skidage. Egons busser, som stod for transporten, leverede den mest professionelle og behagelige busservice, jeg nogenside har oplevet. De får en stor ‘tommel-op’
Østrig Skiferie

I 2018 kunne jeg stadig stadig løbe fra min søn på 11 år på alpin. Mon det også bliver tilfældet i 2019? Vi er i Sölden, Østrig, et af de mest snesikre, sammehængende og største områder i Østrig.

#4. Årets mest primitive aktive ferie (5 dage i minusgrader på ‘Slottet’ uden el, vand og varme)

Slottet – åh Slottet! Her boede vi 5 dage i påsken 2018.

Vi har et sæt venner, som er lige så udelivspassionerede som os selv.

Den slags hænger ikke på træerne, så vi var meget (!!) taknemmelige, da de inviterede os til at holde langrendsferie med dem på ‘Slottet’ i Norge i påsken 2018.

Og Slottet er netop, hvad navnet indikerer: Et helt særligt sted…..i hvert fald, når man er outdoor-entusiast:

En ultralillebitte hytte uden toilet eller indlagt el, vand eller varme.

20 m2 er hytten, hvis man måler det hele med.

Inventaret består af en brændeovn, et par hylder (læs: køkken), en bordplade med et vaskefad (læs: badeværelse), et sofabord (læs: det eneste bord), to ‘sofaer’ (læs: senge/det eneste sted at sætte sig) og to smalle køjer.

Dér klemte vi os ind: To børnefamilier – ialt 4 voksne og 5 børn mellem 4 og 11 år i påsken 2018.

Vi smeltede sne for at få vand, bar brænde op ad den stejle skrænt, så vi kunne få varme i hytten – og lavede mad over trangia og gas.

Maden gravede vi ned i poser i sneen. Køleskab var der jo ikke.

Dagtimerne blev brugt på fjeldet med langrendsskiene på.

Og om aftenen hyggede vi foran brændeovnen i lyset af pandelamper og stearinlys. Trætte – på den gode måde – efter de mange timer på langrend i de smukke norske fjelde.

En primitiv og helt igennem fantastisk måde at tilbringe påsken på i gode venners lag. Man behøver ikke alle mulige fancy omgivelser for at få en fabelagtig familieoplevelse.

Turen kostede et par færgebilletter og et par poser brænde. Maden havde vi med hjemmefra. Langrendsski har vi selv. Det var det. Bom. Billigere bliver 5 dages skiferie ikke!

ANBEFALING:

  • Langrendsområdet ved Vaset i Norge kan jeg anbefale til jer, der allerede har en smule erfaring med langrend. Der er både løjper på fjeldet og i det lavereliggende terræn under trægrænsen. Området har ikke udpræget gode løjper til nybegyndere, da det er meget kuperet.
    Og nej: Slottet kan du ikke leje. Det er ejet af vores venners norske venner og udlejes ikke. Men der er mange andre fine hytter i området.
    Vaset ligger godt 3 timers kørsel fra Oslo.

På ‘Slottet’ er der hverken el, vand eller fjernvarme. Vi laver mad på gas og smelter sne på brændeovnen i den 20 m2 “store” primitive hytte. Maden er gravet ned i poser i sneen udenfor.

På fjeldet i Vaset, Norge, påske 2018. Her er vidderne næsten uendelige, og når løjperne er velpræparerede, og solen skinner, er lykken gjort.

#5. Årets hyggeligste friluftsaktivitet (tak til alle, der var med!)

Måske læste du med i ‘Friluftsjulekalenderen 2018?

Det var min nok hyggeligste aktivitet i regi af Alleud.dk regi i 2018.

Mange hundrede melde sig til julekalenderen og fik tilsendt 24 små friluftstips i december hver dag frem mod jul.

Jeg havde troet, de fleste var lagt ned af juletravlhed i december.

Men åbningsraten på julekalenderens låger var enorm høj. Og jeg fik utrolig mange positive tilbagemeldinger fra jer, der læste med.

Friluftsjulekalenderen blev født i impulsiv kådhed ovenpå to voldsomt travle efterårsmåneder i min konsulentvirksomhed.

Tusind tak til alle, som skrev til mig med kommentarer til de forskellige låger. Det var meget rørende!
Og mange tak til jer, som bidrog med historier eller lod mig bruge jeres fotos i julekalenderen.

Om jeg gentager julekalenderen i december 2019, har jeg endnu ikke besluttet.

ANBEFALING:

  • Julekalenderens låger kan du ikke få adgang til nu.
    Men hvis du er tilmeldt Alleud.dk’s nyhedsbrev, får du tips til aktiv ferie og friluftsliv med børn året rundt.
    Du kan hoppe med her.

#6. Årets to bedste oplevelsesgaver (tak til min familie, fordi I ved, hvad der betyder noget!)

Tænk sig at have familie, der giver friluftsoplevelser i fødselsdagsgave.

Så heldig var både Jens og jeg i 2018!

Cykeltur langs Odense Å

Mine svigerforældre, der bor på Fyn, bød ind med en cykeltur langs Odense Å.

Det var en smuk tur, som de selv havde arrangeret (og her taler vi yderst velplanlagt!).

Vi brugte en hel dag på jernhestene – 3 generationer sammen om noget, der bare var hyggeligt og rart.

En dagstur på cykel langs Odense Å bringer dig både ind gennem Odense Centrum, fordi Zoologisk have og gennem meget smuk natur. Jeg er afsted med svigerforældre, kæreste og mine børn. Ca. 25 km. blev det til

Bævertur i Klosterheden

Mine egne forældre havde også pakket lækkerier ind, da Jens fyldte år i 2018.

Han fik en guidet bævertur i Klosterheden.

Også her var der tale om en dele-gave, som alle skulle deltage i.

Bæverturen foregik på cykler, og vi fik set bæverdæmning, masser af overgnavede træer og mange smukke steder i den nordvestjyske plantage nær mit barndomshjem.

Igen en dag, hvor vi sugede til os af frisk luft og nærvær – og satte flere familieminder ind på oplevelseskontoen.

Jeg er så taknemlig over, at både mine forældre og svigerforældre stadig er så friske, at vi kan gøre den slags sammen.

Klosterheden nær Lemvig er hjem for mere end 200 bævere og et fantastisk sted til en bævertur. Vi cyklede rundt og så bæverdæmning og masser overgnavede træer og nød den smukke natur

ANBEFALING:

  • Meld ud til din familie, at du ønsker dig oplevelser sammen med dem frem for flere ting. Så kan du måske være så heldig at få gaver som jeg!
  • Bæverturen i Klosterheden var arrangeret af BikePoint Klosterheden. BikePoint bliver drevet af et hjertevarmt vestjysk par, der brænder for at vise den smukke plantage frem. Tag endelig forbi hos dem!

#7. Årets ubetinget bedste friluftsbog (‘Wild’ – den var virkelig vild)

I efteråret 2018 læste jeg Cheryl Strayeds fabelagtige bog ‘Wild’ (reklamelink).

Bogen rørte mig dybt ind i mit friluftshjerte og står tilbage som den mest mindeværdige bog overhovedet, jeg har læst i 2018 (….og jeg er en læsehest med +100 bøger pr. år).

I bogen beskriver Cheryl Strayed sin knap 2.000 lange vandretur på den barske Stillehavsrute fra Californien til Canada.

Hun er 26 år. Hendes liv ligger i ruiner. Moderen er død af lungekræft. Hun har et heroinmisbrug, mister forbindelsen til sine søskende og bliver skilt fra den mand, hun elsker.

Uden nogen vandreerfaring overhovedet begiver hun sig alene ud i den barske natur med sin alt for tunge rygsæk. Og hun møder fysiske og mentale udfordringer, hun aldrig havde forstillet sig.

“WILD er en vidunderlig, inspirerende historie om at fare vild i livet og finde sig selv igen”, stod der på omslaget. Jeg er enig.

Det er en af de smukkeste skildringer af, hvad det kan betyde for os mennesker at opholde os i naturen i længere tid. En rejse ind i sindet og ud i naturen på én gang.

Bogen balancerer flot og bliver hverken sentimental eller pladderromantisk.

Bogen er oversat til dansk, selvom den engelske titel er bibeholdt.

ANBEFALING:

  • Læs Cheryl Strayeds ‘Wild‘!
    Lån den på biblioteket eller køb bogen Wild her (reklamlink). Det fortryder du ikke!

#8. Årets største nedtur (flækket læbe på en øde fjeldside og en tur på norsk skadestue)

Nu kan jeg ikke trække den længere:

Årets største nedtur kommer vi ikke udenom.

Den rendte jeg ind i i påsken under vores langrendsferie på ‘Slottet’ (se punkt 4).

Alt var ellers lykke og idyl på den tur.

Lige ind til den dag, hvor jeg var alene på tur med min søn og lavede det mest uduelige styrt, du kan forestille dig.

“Seriøst, kan man komme alvorligt til skade på på langrendsski?“, tænker du måske. Det var også min tanke…..før uheldet indtraf.

Hvad der præcist skete under mit uduelige styrt, ved jeg ikke. Men resultatet var ikke til at tage fejl af:

Blod ud over det hele og en gennemflækket læbe.

Og ingen mennesker (og hjælp at hente) i miles omkreds.

Min søn gik heldigvis ikke i panik over mit scar face – men holdt hovedet koldt. Han er sej!

Vi befandt os ude midt på fjeldet, og der var ikke andet at gøre end at dulme smerten med en håndfuld sne og fortsætte turen på langrendski hjem til hytten – hvor der jo i øvrigt hverken var varmt vand eller civiliserede sanitære forhold.

Jeg sad derfor og havde voldsomt ondt af mig selv – med en skål sne i underansigtet. Da Jens kom retur fra sin skitur, kørte vi på skadestuen, der lå lang p**** i vold.

To store sting måtte der til. Og ingen bedøvelse. (Av).

Lægen på skadestuen var helt ung. Han lignede ikke en, der nogensinde havde set blod før.
Og slet ikke én, der havde syet noget sammen før.

Men læben blev repareret.

Næste dag var det med gele i benene og stor forsigtighed jeg bandt skistøvlerne.

Men man må jo rejse sig i de skistøvler, man falder…..

Vi tog turen (i sneglefart) forbi ulykkesstedet – og blodsporene var stadig at se!

ANBEFALING: 

  • Lad være med at flække læben!
  • Lad være med bruge min historie her som en undskyldning for at blive indendøre. De fleste ulykker sker i hjemmet – ikke ude i naturen!

Årets største nedtur: En flækket læbe efter et styrt på langrendsski (!?!) og en tur på norsk skadestue.

#9. Årets bedste outdoorjul (tilbage på langrendsski….nu uden uheld)

Efter den grufulde langrendshistorie, vil jeg slutte af med en mere positiv en af slagsen.

I julen gav vi nemlig de danske juletraditioner baghjul – og satte i stedet kurs mod Norge endnu engang.

Jeg var så heldig at hele min store familie (dvs. mine forældre, min bror og hans familie og min egen lille familie) ville med på outdoorjul i Austlid.

Det blev en hel masse ture på langrend både formiddage og eftermiddage – også juleaftensdag, juledag og dagene før og efter.

Selvfølgelig spiste vi også lidt and og kikkede på et julehjerte. Men julen handlede allermest om frisk luft, fælles oplevelser og nærvær. Mit største juleønske blev opfyldt!

ANBEFALING:

  • Austlid er et fabelagtigt langrendsområde for dig, der vil på langrend med familien – uanset jeres niveau. Her er løjper for både nybegyndere, øvede og eksperter. Det norske landshold træner her, så kvaliteten er i top.
    Der er ca. 3-4 timers kørsel i bil til Austlid fra Oslo.
    Bonusinfo: Austlid ligger 4 km fra Skeikampen, hvor du også kan stå alpin.
    Du kan også besøge den lille fjeldkirke, hvor ingen ringere end Dronning Margrethe har udsmykket altertavlen.
Langrend

Langrendsjul i Norge – langt fra julegaveræs og ædegilde. Bare smuk natur, frisk luft og aktive oplevelser med familien.

Tak for 2018… Ses vi i 2019 på Alleud.dk?

Det var en tour de force over de største highlights i mit outdoorår 2018 og en bunke anbefalinger til dig.

Vi har allerede taget hul på 2019.

Jeg vil ønske dig og dine et skønt 2019-outdoorår  – og jeg håber, du vil besøge Alleud.dk en masse gange i løbet af 2019!

Hvad var din bedste outdooroplevelse i 2018?

//Bedste outdoorhilsner;
Line

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

2 Responses

  1. 27. januar 2021

    […] Outdooråret 2018 […]

  2. 6. januar 2023

    […] Outdooråret 2018 […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Få tips til cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn


Tilmeld dig Alleud.dk's nyhedsbrev

Woop woop - du har nu tilmeldt dig Alleud.dk's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.