Cykeltur med mindre bagage: Sov indendørs! 6 ideer til jer, der mangler udstyr, er nybegyndere eller har små børn

cykeltur
Cykeltur uden tung bagage Fotograf Dave Charnley Photography

Vil du gerne på cykelferie med børnene? Men er ideen lagt på køl, fordi I har manglet telt, liggeunderlag, soveposer og kogegrej? Bryder I jer ikke om det primitive teltliv? Eller er mængden af bagage bare for overvældende?

Fortvivl ikke. Du kan nemt tage på cykeltur med familien alligevel. Uden tung bagage – og uden det bliver primitivt.

Her får du 6 forslag til, hvor I kan overnatte indendørs på jeres næste cykeltur. Så kan I høste alle de unikke oplevelser ved cykelferien – og springe det primitive teltliv og den store bunke udstyr over.

Listen er et idekatalog til dig. Og jeg vil æde min hat på, at der er mindst én mulighed, du ikke havde tænkt over før.

6 forslag til indendørs overnatning – på jeres næste cykeltur

  1. Vandrehjem – Det oplagte valg

Vandrehjem er som skabt til familier. Her er tit familieværelser og faciliteter, dine børn vil elske: Legeplads, bordtennisbord, spil, I kan låne, haver I kan udforske, bålplads, fodboldmål osv. På vandrehjem serveres morgenmadsbuffet, og mange steder kan I købe billig aftensmad eller benytte vandrehjemmets køkkenfaciliteter.  Enkelte vandrehjem tilbyder også madpakkeservice – så behøver du ikke engang tænke på næste dags frokost.

På vandrehjem i Danmark skal man medbringe sengetøj og håndklæder. Invester i lagenposer og letvægtshåndklæder i mikrofiber. Begge ting fylder og vejer kun meget lidt. Eller lej sengetøj og håndklæder på stedet. Vores børn elsker at gå op opdagelse i vandrehjemmenes kringelkroge – og der er altid kamp om at bruge nøglekortet til værelset. Vandrehjem er perfekt til cykelturen.

  1. Campinghytter – Udnyt campingpladsens børnevenlige tilbud

Hytter findes på mange campingpladser. I højsæsonen lejes hytterne tit ud på ugebasis, og hytter er derfor mest relevante for os cyklister i mellem- eller lavsæsonen.

Fordelen ved campinghytterne er, at I kan benytte campingpladsens faciliteter (legeplads, svømmebassin, vaskemaskine, køkken, etc.). Og i kiosken kan du købe is til børnene efter dagens strabadser – og bestille frisk morgenbrød. Omvendt skal I huske at medbringe håndklæder, sengetøj – og også ofte service/kogegrej. Mad står I selv for, men til gengæld har mange hytter køleskab – en sand luksus for os cykelturister. Husk at medregne prisen for campingpas.

  1. Warmshowers – Bo hos andre cykelentusiaster….GRATIS!

Vil I gerne være gæster i et rigtig hjem – frem for kunder hos en kommerciel udbyder?  Så spids ører nu. Warmshowers.org er en – efter min mening – alt for ukendt overnatningsmulighed for os cykelturister. Det er et netværk, hvor cyklister over hele kloden tilbyder andre cyklister et varmt bad og en overnatning. Helt gratis! Eneste ”betaling” består i, at I selv agerer vært for andre medlemmer af warmshowers.org – og selvfølgelig opfører jer som gæster hos jeres vært.

Bor I hos en anden familie er der sikkert legetøj, legekammerater, havetrampolin og alt, hvad I også finder derhjemme. Og bedst af det hele: I kan udveksle cykelerfaringer med værtsfamilien. De er selv cykelentusiaster og giver jer garanteret et par gode råd til næste dags rute, og forslag til, hvad I ikke må gå glip af undervejs.

For at benytte denne mulighed på jeres næste cykeltur, skal I have en profil på warmshowers.org.  Vi har selv fået knyttet nye venskaber gennem Warmshowers. Jeg deler mine erfaringer i et senere indlæg her på bloggen. Indtil da, kan jeg kun sige: Prøv det – det tilføjer en helt ny dimension til jeres cykeltur.

  1. Bed and Breakfast – Nemt og billigt

Overalt i landet kan I finde gode private overnatningsmuligheder. I modsætning til vandrehjem er sengelinned og håndklæder inkluderet på Bed and Breakfast. Og sengen er redt, når I ankommer – hvilken luksus! Familieværelser er derimod sjældne. B&B passer derfor bedst til mindre familier, eller familier med små børn.

Vær selv lidt kreativ: Spørg efter en ekstra opredning eller tilbyd, at et barn sover i dobbeltsengen. Mange værter er fleksible og hjælpsomme. På vores allerførste flerdages cykeltur med børnene valgte vi denne løsning. Det var nemt og bekvemt – og børnene mente, at det var præcis som at komme hjem til en rigtig bedstemor: Hun kom med hjemmelavet marmelade, fandt et dukkehus, de kunne lege med og tog børnene i hånden for at vise dem haven. Imens sad vi på terrassen, luftede de sure cykeltæer og nød den sidste eftermiddagssol. Ikke dårligt!

Jeg har endnu ikke fundet én portal med samtlige Bed and Breakfast i Danmark. Brug google – eller prøv her, her eller her.

  1. AirBnB – En joker med muligheder

En anden privat indkvarteringsmulighed til jeres cykeltur er AirBnB. Fordelen her er, at I kan finde hele lejligheder eller store værelser. Vilkår, faciliteter og pris varierer.

Med denne nyere indkvarteringsform er antallet af overnatningsmuligheder på enhver rute øget betydeligt. Min erfaring er dog, at man skal kontakte værten minimum en dag i forvejen – så bring ikke denne løsning på banen kl. 15, når børnene er ved at være trætte og I bare hurtigt vil finde et sted til natten.

  1. Kroer og hoteller – Ingen slinger i valsen

Kro- og hotelovernatninger er i den dyre ende og typisk ikke det mest oplagte valg for børnefamilier på cykeltur. Men nævnes skal de nu alligevel. Udbuddet består typisk af dobbelt- og enkeltværelser. Har familier mere end tre medlemmer, kan det derfor være vanskeligt at bo sammen – men ring og spørg til mulighederne.

Kroer og hoteller har sjældent samme familievenlige faciliteter, som I finder på vandrehjemmene, men til gengæld er I garanteret små stykker sæbe i fine indpakninger, velduftende håndklæder og perfekte opredninger. Luksus efter en dag på cykelstierne.


Få ideer til cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn – direkte i din indbakke:

Tilmed dig Nyhedsbrev fra Alle Ud her

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

2 Responses

  1. Karen Westberg siger:

    Sjov og spændende læsning! Stort tillykke med denne flotte blog. Det bliver en stor succes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Få tips til cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn


Tilmeld dig Alleud.dk's nyhedsbrev

Woop woop - du har nu tilmeldt dig Alleud.dk's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.