Nem turmad: Flødesauce med svampe og pølser – til pasta eller grøntsager

Turmad - Flødesauce med svampe og pølser

Turmand behøver ikke være pulver blandet med kogende vand.

Her får du en nem og sund opskrift på lækker aftensmad til jeres næste kanotur, cykeltur eller sheltertur.

Svampe, fløde og pølser i en sand treenighed. Toppet med rigelige mængder grøntsager.

Derfor skal du lave din egen friske turmad, når familien er på tur

Frysetørret mad er fint, når du er fokuseret på at spare vægt. Når du krydser indlandsisen i Grønland, bestiger bjergtoppe eller er langt fra civilisationen. Når du vil spare tid og besvær.

Men aktiv ferie med børn er sjældent ekstremt.

Jeg har været på mange cykelture, vandreture og kanoture – og jeg kan ikke komme på en eneste gang, hvor der er gået mere end to døgn mellem en eller anden form for indkøbsmulighed.

Derfor forstår jeg ikke, hvorfor mange spiser så dårligt i naturen.

Særligt ikke på aktiv ferie, hvor maden er det vigtigste brændstof.

I min familie er madlavningen en af dagens vigtige aktiviteter, når vi er på tur. Vi hygger, hjælper hinanden og nyder roen efter en dag med fysisk aktivitet. Store mængder friske grøntsager og kød indgår stort set altid i min families aftensmad. Og dén kombination kan varieres meget. Her får du én af varianterne.

Opskriften tilberedes let på trangia.

Flødesauce med svampe og pølser | Opskrift på nem turmad

Opskriften passer til 2 voksne og 2 børn.

Du skal bruge

  • 250-500 gram svampe (champignon, kantareller, portobello eller lignende)
  • ¼- ½ liter piskefløde
  • 200 – 400 gram pølser af god kvalitet (kan erstattes af bacon, kylling eller den type kød, din familie foretrækker)
  • 100 gram parmesanost
  • Salt og peber
  • Eventuelt et bundt persille
  • Tilbehør (som saucen skal ovenpå): En squash i grove tern, et lille grofthakket blomkål, et lille fintsnittet spidskål eller 2-300 gram pasta


Sådan gør du

  1. Rengør svampene – og få børnene til at skære dem ud i mundrettet stykker.
  2. Svits svampene indtil alt vand er fordampet. Fedtstof er unødvendigt
  3. Tilsæt et nip salt, rør rundt og tilsæt fløde.
  4. Lad saucen koge et par minutter
  5. Skær pølser i tern og svits kødet på en pande. Fedtstof er ikke nødvendigt
  6. Put kødet op i saucen.
  7. Kog op og smag til med salt og peber
  8. Klargør jeres tilbehør: Hak squash eller blomkål i tern eller snit spidskål i tynde strimler. Eller kog en lille gryde pasta, hvis I er mere til den slags
  9. Skær tynde flager af parmesan og hak persillen
  10. Anret tallerkenerne: Nederst lægger du tilbehøret (squash, blomkål, spidskål eller pasta). Fordel saucen ovenpå i rigelige mængder. Drys med masser af parmesan og eventuelt hakket persille.

Og pssst:
Det gode ved hjemmelavet turmad – der tilberedes og indtages i det fri – er, at det altid smager mindst dobbelt så godt, som hvis den samme ret blev serveret derhjemme en kedelig mandag. Hvorfor, det er sådan, aner jeg ikke.

Velbekomme

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan får du succes med cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn

Tilmeld dig Alle Ud's nyhedsbrev

Du har nu tilmeldt dig Alle Ud's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.