“Tag ud med dine børn” Anmeldelse: Årets mest interessante bog for børnefamilier

Tag ud med dine børn - årets bedste bog til børnefamilier

Casper Kjerrumgaard og Rikke Berg har begået året mest interessante bog for børnefamilier.

Har du børn – mellem 3 og 15 år – så er denne bog et ‘must have’. En genvej til fede friluftsoplevelser for hele familien.

‘Tag ud med dine børn – 20 sjove ture i naturen året rundt’ er et tag-selv-bord med turforslag, der kan bruges uden besvær af både nybegynder-familien og børnefamilien, der tit er på tur.

Tissemyre-point-systemet og de mange børne-citater i bogen gør det nemt at spejle ens egne børn i turene. Og hurtigt at regne ud, hvad der vil skabe størst begejstring hos ens egne børn

Tag ud med dine børn – 20 sjove ture i naturen året rundt

Bogen indeholder forslag til 20 forskellige ture til den aktive børnefamilie.

‘Tag ud med dine børn’ er praktisk opdelt med 5 turforslag til hver årstid. Dermed fungerer bogen som en praktisk opslagsbog lige til at hive ned fra hylden, uanset om det er en kølig februarweekend eller en lun sensommerdag.

Fugleræs. Find jeres egen mad i naturen. Kanotur for at erobre en øde ø. Uhyggelig nattur. Krible-krable ekspedition. Slangebøssetur.  Det er overskrifterne på nogle bogens ture.

Alle ture er lige til at gå til. De er inspirerende. Kræver ikke viden – og koster ikke en formue.

Omvendt er ingen af de 20 ture rocket science. Alle bygger på helt enkle koncepter, som de fleste forældre – uden besvær – kan kaste sig ud i. Og det er netop dét, der gør bogen er ikke bare inspirerende, men yderst anvendelig. For alle typer børnefamilier.

>> Her kan du få fingre i bogen ‘Tag ud med dine børn’ af Casper Kjerrumgaard og Rikke Berg  <<

Tissemyrepoint: Børnenes dom over de 20 ture

Casper og Rikke har tilsammen 4 børn. Den yngste er 7 år, den ældste 13 år.

De to forfattere har begået en mindre geni-streg ved at tage børnenes domme over turene med i bogen. Råt for usødet.

Hver tur er ratet med tissemyrepoint: 0 point for den virkelig dårlige tur. 5 point for en helt fantastisk tur.

Og sammen med tissemyrepointene har hvert barn selv sat ord på, hvad der var særlig fedt eller surt ved turen.

Tissemyre-systemet og børnenes kommentarer gør det nemt at spejle sine egne børn i de forskellige turbeskrivelser. Og derned let at vurdere, hvilke ture, der vil skabe størst begejstring hos ens egne børn.

Vi har tilsammen fire børn helt forskellige aldre, og det sker indimellem, at ihvert fald én af dem synes, det ville være væsentligt sjovere at blive hjemme og se en film, læse tegneserier, spille computerspil eller hvad det nu kan være. Og det er sket mere end én gang, at vi har et surmulende barn siddende i bilen på vej på tur. men det er faktisk ALDRIG sket, at vi har et surmulende barn med hjem. – Casper Kjerrumgaard Rikke Berg i Tag ud med dine børn. 20 sjove tur i naturen året rundt

Tag ud med dine børn - båltips

‘Tag ud med dine børn’ er fyldt med nyttige tips. Her er det bålregler og båltips. Forfatterne Casper Kjerrumgaard og Rikke Berg er erfarne friluftere, der gavmildt deler deres personlige billeder og erfaringer

“Det er sjovt, men jeg holder mig på afstand!”

Tissemyrepointene i bogen vidner om, at ingen af de 20 ture har været helt håbløse i børnenes øjne.

Den laveste score er 2 point. Det er Pascaline på 10 års dom over turen “Find klamme ting i naturen“.

“Det er spændende, men klamt med fx fjer og kød på knoglerne. Jeg holder mig lidt væk, men det er sjovt på afstand”, siger 10 årige Pascaline.

Den samme – klamme – tur får 4 tissemyrepoint af Bjørg på 9 år. Hun var betydeligt mere begejstret for at finde uglegylp, fugleådsler, slimede svampe og rævelort.

Begejstring kan Silas på 12 år også sagtens ryste ud af ærmet. Han giver telturen uden strøm topkarakter med 5 tissemyrepoint – og stempler den som “den bedste campingtur jeg nogenside har været på”

Børn er forskellige, og der er ikke bare nyttige guidelines i børnens kommentarer, men også underholdende udtalelser, der får smilet frem.

Køb bogen ‘Tag ud med dine børn’ hos Saxo eller hos Gucca

Flotte personlige turbilleder giver 'Tag ud med dine børn" autencitet

Flotte billeder og masser af citater fra børnene gør ‘Tag ud med dine børn’ til en lækkerbisken – for selv den mest sofa-elskende forælder

Ud på tur – nyttige huskeregler, pakkelister og børnenes egne turregler

I bogen finder du også generelle huskeregler, når I skal på tur, snitteregler, bålregler og forslag til påklædning. Alt bliver serveret nøgternt, baseret på forfatternes egne mangeårige erfaringer og uden løftede tommelfingre.

En overskuelig pakkeliste med forslag til, hvad der altid bør ligge i turtasken til endagsture er medtaget i starten af bogen. Og efter af hver af de 20 turbeskrivelser, finder du en oversigt over de specielle ting, der skal med på netop denne tur.

At bogen er skrevet i børnehøjde, bliver du bekræftet i –  igen og igen. Børnens egne turregler har derfor også sit eget afsnit.

Jeg savner dog et emneregister bagerst i bogen eller en liste over de mange forskellige pakkelister, guides mv. som er gemt rundt omkring mellem bogens 20 ture.

“Mor, dét, vil jeg også prøve!”

Bogen har hardback omslag og er trykt på lækkert groft papir. Intet glitter eller blanke overflader – bare følelsen af at stå med et stykke natur i hånden.

Billederne er ægte og autentiske – og glimt fra en helt almindelige børnefamilies liv. I naturen.

En skøn bog, som skal ligge på stuebordet, så små pilfingre selv kan bladre – og sige: “Mor – dét der, vil jeg også prøve“.

Årets julegaveide til alle med børn

Mangler du en gaveide til din fætter med børn, kæresten eller dine børnebørns forældre?

Så vil bogen Tag ud med dine børn. 20 sjove tur i naturen året rundt  være et sikkert hit under juletræet.

Ingen grund til tøven: Go get it!

Om bogen

Tag ud med dine dine børn. 20 sjove ture i naturen året rundt (Hardback)
Forfatter: Rikke Berg, Casper Kjerrumgaard
Forlag: Turbine, Udgave: 1,
Isbn 13: 9788740611939

Bogen kan fås hos bl.a. Gucca

Indlægget indeholder affiliatelinks

Line Wagener

Redaktør på Alleud.dk. Min mission med Alleud.dk er at vise andre forældre vejen til flere fantastiske outdooroplevelser med deres børn. Jeg er selv passioneret outdoormenneske - og dyrker aktiv ferie i stor stil: Cykelferie, vandring, kano- og kajakture, MTB og andre outdooraktiviteter. Ved siden af jobbet som redaktør på Alleud.dk, driver jeg konsulentvirksomheden LINE WAGENER CONSULT (www.linewagener.dk)

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Få tips til cykelferie, kanotur, vandring og friluftsliv med børn


Tilmeld dig Alleud.dk's nyhedsbrev

Woop woop - du har nu tilmeldt dig Alleud.dk's nyhedsbrev. Inden længe modtager du ideer til FRILUFTS-ADVENTSGAVER Herefter får du gratis artikler om aktiv ferie og friluftsliv med børn. Du kan til enhver tid afmelde dig igen - med ét klik.